top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNoortje

Survivallen op St. Lucia

Deze week hebben we kerst gevierd, en dat was echt ontzettend leuk. Op kerstavond hadden we dus een kerstgala, en op eerste kerstdag hadden we een kerstdiner. We hadden een super-de-luxe kerstdiner (voor Wylde Swan begrip). We begonnen met sushi van verse tonijn die we van vissermannen hadden gekocht. Daarna hadden we moussaka en/of stoofvlees met aardappelfrietjes en salade en als laatste tiramisu.


We hebben met de hele boot op het achterdek gezeten, waar we lichtjes hadden opgehangen. Het was echt super gezellig, maar ik had totaal geen kerstgevoel.

Op tweede kerstdag hebben we niks gedaan met kerst, maar moesten we om 6 uur opstaan om een hike te doen van 9 uur naar de Boiling Lake op Dominica. Die hike was echt intens gaaf, en het was heel cool om de Boiling lake te zien. We gingen bij bij de Boiling lake eieren koken en hebben gelunched daar.


De dag daarna gingen we naar Sint Lucia zeilen, en daar gingen we voor het eerst overstag! Dat was echt super leuk, en ik heb samen met 2 anderen de schoot van de forestaysail gedaan samen met de bakstag. Ook liep ik 2 uur stage bij Tony, onze kapitein, om te zien wat hij deed. Tijdens de stage was er een oefening van man overboard, en dat was echt super tof om te zien. Alle zeilen moesten gelijk weggehaald worden en de motor werd gelijk aangezet. De hele oefening duurde ongeveer 10 minuten, maar daarna moesten alle zeilen weer opgezet worden, wat wel wat langer duurde.



Na een nacht super hard en schuin zeilen waardoor ik bijna uit mijn bunk viel kwamen we aan bij Sint Lucia. Daar lag de Thallassa al, en het was echt super tof om hun boot te zien.

Ook hebben we op Sint Lucia gesurvivald, wat echt super tof was. We moesten eerst naar de kant zwemmen, en daarna kregen we onze bagage en een tarp, lijnen en eten. Ons groepje heeft een grot gevonden, en daarin geslapen. Ook hadden we een lekker kampvuurtje gemaakt en hadden we broodjes, worstjes en marshmallows om te roosteren. Op het strand hadden we amandelen gevonden, en we kregen instructie om ze te kraken. Dat was echt ontzettend veel werk, maar het was wel echt heel erg leuk om te doen! Een paar mensen van de crew kwamen langs om onze hele mooie grot te bekijken, en de crew die ook op het eiland gingen slapen waren zelfs jaloers!



Heel veel groetjes daar, De super surviallist Noortje

25 weergaven
bottom of page